Nezobrazil sa vám tento newsletter správne? Pozrite si jeho online verziu.
Obsah
1. Počas WS párty na slovenskom Twitteri zastal čas
2. Optimalizujte svoj hosting pre redakčné systémy
3. Domény .at sme zlacneli na polovicu
4. Pridávame podporu IPv6
5. Adminov tip: PHP info
6. Vtip mesiaca
7. Najnovšie blogy
8. Čo nové na webe
 

Novoročný newsletter

Počas WS párty na slovenskom Twitteri zastal čas

Pozrite si fotky z našej vianočnej párty. Ľudia, s ktorými je radosť spolupracovať i piť, internetové celebrity, geekovská výzdoba a skvelá hudba z nej urobili top event slovenského internetu. Niektorým dokonca zmenila pohľad na zamestnanie.

Optimalizujte svoj hosting pre redakčné systémy

Novinka vo WebAdmine poteší hlavne užívateľov WordPressu, Joomly a Drupalu. V novej sekcii Podpora CMS nájdete tlačidlo, ktoré upraví nastavenia PHP, databázy a servera pre potreby redakčných systémov.

Domény .at sme zlacneli na polovicu

Od novembra sme oficiálnym registrátorom .at domén. Ako partner NIC.at môžeme nakupovať domény .at oveľa lacnejšie ako doteraz. Vďaka tomu sme ich mohli zlacnieť z pôvodných 30 € na súčasných 14,95 €.

Pridávame podporu IPv6

Koncom roka sme získali adresu siete IPv6: 2a00:4b40::/32. V týchto dňoch ju testujeme, onedlho bude aj v ostrej prevádzke. Keďže hostujeme 30 K domén, využívanie IPv6 na Slovensku zrejme prudko stúpne. Aktuálne ich má 5 % webov.

 

Adminov tip: Detaily o konfigurácii PHP

ziarovka Podrobné informácie o PHP na vašom hostingu vám poskytne phpinfo(). Funkcia je dostupná napr. na adrese http://phpinfo.websupport.sk/php5. Kompletný zoznam URL pre jednotlivé verzie PHP i konkrétne servery nájdete na našej wiki.

 

Vtip mesiaca
novoročný vtip
 

Najnovšie blogy
 

Čo nové na webe
  • Google sa snaží urobiť dieru do sveta s novým internetovým grafickým formátom. Mal by nahradiť JPG i PNG. Ukážky vyzerajú veľmi dobre, uvidíme, ako zareagujú webdizajnéri.
  • Instagram pripravuje verziu pre Android. Zatiaľ nie je jasné, kedy by mala byť na svete, ale zrejme je to len otázka niekoľkých týždňov. Cieľ Instagramu je totiž jasný - čo najviac užívateľov.
  • Chrome 15 sa stal najpoužívanejším prehliadačom na svete, keď pokoril Internet Explorer 8. Firefox sa snaží, ale nestíha. Aj najrozšírenejšia osmička stráca na Chrome takmer 10 %.
 

helpdesk@websupport.sk
+421 2 20 60 80 80