Obsah
1. Hľadáme country-manažérov
2. Príbeh o WebSupporte
3. Virtualom pribudli nové vychytávky
4. Pripravujeme nový provízny program
5. Imidžová zasadačka
6. Adminov tip: Zlučovanie faktúr
7. Čo nové na webe
 

Júlový WebSupport newsletter

Hľadáme country-manažérov

Naše plány nekončia na Slovensku, chystáme sa objavovať nové trhy. Intenzívne hľadáme do nášho tímu ľudí, ktorí nám ich pomôžu uskutočniť. Skillerov, ktorí vedia, ako to vo webhostingu chodí a ktorí majú chuť šíriť naše produkty i filozofiu. Posuňte to ďalej: Dream job available.

Príbeh o WebSupporte

Keď sme už tou trojkou, zaspomínali sme si na naše úspechy a míľniky. To, na čo sme si dokázali pospomínať, sme zhrnuli do interaktívnej časovej osi. Predostrie vám našu evolúciu z one-man-show na top firmu slovenského internetu. Nájdete ju na našom webe v časti O nás.

Virtualom pribudli nové vychytávky

Prekopali sme architektúru našich virtuálnych serverov. Teraz postupne presúvame servery všetkých klientov. Po presune sa môžete tešiť napríklad na mirrorovanie disku virtuálneho servera medzi dvoma datacentrami alebo na zmeny parametrov servera priamo za chodu, bez nutnosti reštartovania. O presunutí na nový systém budeme klientov informovať e-mailom . Vyčerpávajúce informácie o všetkých zmenách a  vylepšeniach nájdete už onedlho aj na našom blogu.

Pripravujeme nový provízny program

Intenzívne pracujeme na novom províznom programe, ktorý plánujeme spustiť v jeseni. Bude postavený na špičkovom affiliate softvéri Affiliate Pro. Prinesie vám možnosť ťažiť z toho, že sa o nás zmieňujete na svojom webe alebo v blog-postoch. Na našom blogu sa už onedlho dočítate o konkrétnych možnostiach jeho využitia.

Imidžová zasadačka

Radi by sme sa s vami podelili o nápad, ako veľmi lacno vylepšiť kancelárie. Nahraďte plastové tabule sklenenými. Vyrobia vám ich v každom sklenárstve, ale môžete ich kúpiť aj ako hotový produkt. Takáto tabuľa na písanie vyzerá oveľa lepšie a má rovnaké vlasntosti ako plastová.

 

Adminov tip: Zlučovanie faktúr
  • ziarovka Platbu za hostovanie viacerých webov si môžete výrazne zjednodušiť zlúčením faktúr za každú službu do jednej spoločnej. Funkcia je dostupná cez WebAdmin v sekcii Faktúry. Stačí označiť faktúry a kliknúť na tlačidlo Zlúčiť označené faktúry. Podrobný návod nájdete na našej Wiki.

 

Čo nové na webe
  • Začínajú sa objavovať prvé špekulácie o tom, že Facebooku dochádza dych. Dosiahnutie miliardy registrácií zďaleka nebude také jednoduché, ako sa predpokladalo. V urputnej snahe ostať v hre prináša v spolupráci so Skype-om videohovory. Akurát že len 1:1. Google+ zvládne to isté aj 1:10.
  • Microsoft sa konečne spamätal a začal sa venovať aj cloud computingu. K svojim WebApps, ktoré spustil v jeseni minulého roku, pridal niekoľko ďalších služieb a nazval to Office365. Stojí to 5,25 € mesačne, no či to skutočne stojí za to, sa ešte uvidí.
  • Najnovšia internetová modla poteší nielen geekov, ale aj fotografov. Google+ totiž pre svojich užívateľov ruší 1 GB limit na ukladanie fotografií na Picase. Stačí dodržať maximálne rozlíšenie snímkov 2048×2048 pixelov a máte toľko miesta, koľko potrebujete. Skoro ako u nás ;-]
  • Nad MySpace zlomil palicu už aj Ruppert Murdoch, ktorý ho v roku 2005 kúpil za 580 mil. dolárov. Niekdajšiu hviezdu sociálneho webu kúpil Justin Timberlake a agentúra Specific Media. Chcú vyťažiť z popularity MySpace-u v hudobnej a filmovej komunite. Držíme im palce. Vedľa Facebooku, Google+ a Twitteru je užšie profilovanie zrejme ich posledná šanca.


helpdesk@websupport.sk
+421 2 20 60 80 80