Obsah
1. Sme 5. najväčší registrátor .sk domén
2. Naša vyhajpovaná vianočná párty
3. Technické novinky
4. Plány na rok 2011
5. Najzaujímavejšie články z nášho blogu v roku 2010
6. Čo nové na webe

 

Prvý WebSupport newsletter
Nová tradícia ktorú zavádzame od nového roku je náš newsletter.
Budeme v ňom informovať o pripravovaných novinkách, dianí vo firme a podobne.

Čo by ste sa chceli dočítať v newslettri môžete ovplyvniť aj vy, stačí napísať na newsletter@websupport.sk.

Sme 5. najväčší registrátor .sk domén
Na začiatku roku 2010 sme boli v počte registrovaných .sk domén na desiatom mieste. Hlavne vďaka vám sa nám za tento rok podarilo poskočiť na aktuálnu piatu priečku. Navyše s najväčším prírastkom domén zo všetkých firiem na Slovensku.

Naša vyhajpovaná vianočná párty
V decembri sme si spravili prvú väčšiu párty, z ktorej by sme chceli spraviť pravidelnú a obľúbenú udalosť. Fotky z nej nájdete na Facebooku a môžete si aj pozrieť krátke párty video.

Technické novinky
  • Dynamická RAM k virtualom
    Dynamická RAM, alebo Rambler je projekt, ktorý umožňuje prideliť virtuálnemu serveru viac RAMky. Je to vďaka technológii, ktorá nevyužívanú pamäť na serveri poskytne tomu, kto ju práve potrebuje. V prípade, že máte len občas nárazové vyťaženia, je toto riešenie hospodárne, lebo nemusíte kupovať viac RAMky, ak ju väčšinu času nevyužijete.
    Viac o tejto službe sa dočítate na našom blogu.

  • Sledujte, čo sa deje na našich serveroch
    Každodenná prevádzka serverov vyžaduje pravidelnú údržbu. Pre lepšiu informovanosť o plánovaných, ale aj neplánovaných zásahoch sme vytvorili špeciálne konto na Twitteri. Konto na Twitteri preto, že počas výpadku nemusí byť prístupný ani náš web, preto je dobré mať nezávislé miesto, kde potrebné informácie budú dostupné.

    Prostredníctvom neho vás budeme informovať o všetkom, čomu sa naši admini aktuálne venujú, vrátane informáciách o výpadkoch služieb.

    Všetko potrebné nájdete aj na websupport.sk/monitoring

  • Nginx
    V novembri sme nasadili nginx ako reverznú proxy na našom hostingu, ktorý je rýchlejší ako doteraz používaný pound a má menšiu spotrebu pamäte.

    Vďaka nginx serveru už poskytujeme SSL pomocou technológie SNI. Znamená to, že zákazník už nepotrebuje samostatnú IP adresu (u nás je to platená služba). Stačí vlastný alebo zakúpený certifikát.

    Nevýhoda SNI technológie je nefunkčnosť SSL certifikátu v starších prehliadačoch. Stále je aj možnosť zakúpiť si aj samostatnú IP adresu.

  • PHP uploadprogress
    Sfunkčnili sme PHP uploadprogress pri použití nginx serveru ako reverznej proxy čo doteraz nebolo možné. Spojazdnili sme to vlastnými patchami do nginx uploadprogress modulu a PHP extension. Zdrojové kódy sú voľne k dispozícii.

Plány na rok 2011
Veľa sme sa za posledný rok naučili a chceme to zúročiť v nasledujúcom roku. Máme pripravené niektoré novinky a dokončenie starých projektov.

Do webadmina implementujeme kreditný systém (aby ste mali menej faktúr), systém pre resellerov a ich provízie. Taktiež sa chceme pohrať s multihostingom a konečne sprístupniť API. V rámci virtuálnych serveroch prerábame celú architektúru, aby bola zasa o úroveň vyššie. Samozrejmosťou je pravidelné dokupovanie serverov a zvyšovanie stabilnosti. Ako bonus všetky naše služby chceme začať poskytovať aj našim bratom v Čechách.

Zároveň ak máte akékoľvek nápady alebo pripomienky, čomu by sme sa mali prioritne venovať, napíšte nám. Budeme veľmi radi.
 

Najzaujímavejšie články z nášho blogu v roku 2010
  • Ako sa zamestnať (nie len vo Websupporte)
    Prehrabávanie sa žiadosťami o zamestnanie je niekedy strašná hrôza. Problémom sú základné a veľmi primitívne chyby. Z možno celkom zaujímavých ľudí robia obrovskú priemernú šedú masu. Prečítajte si rady a zvýšte svoje šance na zamestnanie. čítať viac...

  • Polícia vs. internetoví delikventi
    Pravidelne nás kontaktuje polícia so žiadosťou o poskytnutie údajov klienta, na ktorého stránkach sa odohrávajú veci na hrane zákona. Takéto šetrenia prebiehajú u každého väčšieho poskytovateľa, no napriek tomu o tom vie veľmi málo ľudí. A práve tento blogpost vás do tejto záležitosti zasvätí. čítať viac...

  • Efektívna mailová komunikácia aka GTD
    Stáva sa vám, že si prečítate email a niečo vás vyruší? Odbehnete a chcete sa k nemu vrátiť neskôr, ale žiadne neskôr už nie je. Prídu ďalšie emaily a vy prestávate mať prehľad ktoré maily ste ešte neriešili. Ukážeme vám, ako s tým bojovať. S ľahkou nadsázkou môžeme hovoriť o GTD v mailboxe.
    čítať viac...


Čo nové na webe

helpdesk@websupport.sk
+421 2 20 60 80 80