Obsah
1. Nový kreditný systém na platby
2. WebSupport Wiki
3. Spustili sme WebSupport API
4. Technické novinky
5. Najnovšie blogy
6. Čo nového na webe
7. Adminov tip

 

Februárový WebSupport newsletter

Nový kreditný systém na platby
Nasadili sme nový kreditný systém. Všetci klienti teraz môžu vďaka kreditom za služby platiť rýchlejšie a flexibilnejšie. V praxi to funguje tak, že si na svoj účet nabijete kredity (1 kredit = 1 €) a môžete nimi okamžite platiť za služby bez zbytočného papierovania. Platbu kreditmi ocenia hlavne tí, ktorí u nás prevádzkujú viacero webov a majú aj viac faktúr. Ostatné spôsoby úhrad zostávajú v platnosti aj naďalej.

WebSupport Wiki
Od začiatku februára funguje nová WebSupport Wiki. Nájdete v nej odpovede na časté otázky, dokumentáciu, inštruktážne videá a video návody, ale aj podrobné nastavenia služieb. Obsah Wiki budeme stále dopĺňať. Ak nám chcete pomôcť a máte dobré nápady, čo do wiki pridať, prípadne zmeniť, prečítajte si ako nato. Dobré príspevky určite odmeníme.

Spustili sme WebSupport API
API funguje ako komunikačná brána medzi našim webhostingom a vašimi webovými projektami. Znamená to napríklad, že teraz si môžete na svojej webstránke, cez nás, automaticky vytvárať a spracovávať objednávky. Taktiež môžete sledovať stav služieb klientov, ktorý si cez vás niečo objednali. Služba poteší hlavne našich resellerov a partnerov. Viac o API a jej implementácii nájdete na našej Wiki.

Technické novinky
V januári sme nasadili memcache session save handler v PHP na zdieľanom hostingu. Zabezpečuje nízke latencie pre session funkcie a taktiež toleranciu voči výpadku servera, pretože dáta sú uložené na dvoch nezávislých zariadeniach.
 

Najnovšie blogy
  • Zmeňte svoj život: človek si zvykne na všetko
    Človek si zvykne na všetko – túto vetu napísal Dostojevskij v jednom zo svojich románov. Asi to nemyslel takto, ale ako ho poznám, určite by sa nenahneval. Podľa štatistík nike.com je rozhodujuca hranica kedy väčšina ľudí začne pravidelne behávať alebo to vzdá 5 behov. Kto chce behávať a zvládne prvých 5, už väčšinou vydrží. Skúsme túto skutočnosť aplikovať širšie a zmeniť svoj život. čítať viac...

  • Podnikateľský zdroj vedomostí – twitter.com
    Twitter je z veľkej časti kvalitný a nevyčerpateľný zdroj know-how takmer z každej oblasti. Pre internetových podnikateľov a startupistov to platí dvojnásobne. Vďaka nemu môžete byť v kontakte s prvou ligou zo Silicon Valley, ale aj so zaujímavými ľudmi zo Slovenska a okolia. Môžete sledovať o čom píše Váš “budúci” investor, konkurencia alebo váš vzor. Ktoré osobnosti stoja za sledovanie? čítať viac...


Čo nové na webe

Adminov tip
  • Pri zadávaní vlastností Custom-hostingu môžete limity jednotlivých parametrov vpisovať aj manuálne. Zadanie konkrétneho čísla je často rýchlejšie a presnejšie, než hľadanie správnej polohy posuvníku – zvlášť pri mieste na disku. Hodí sa aj vtedy, keď vás rozsah definovaný posuvníkom obmedzuje.

  • Okrem webmailového rozhrania Horde môžete využívať aj Roundcube. Netreba nič prestavovať, stačí zadať do prehliadača URL mail.vašadoména.sk (URL Horde je webmail.vašadoména.sk)



Tento newsletter si môžete prečítať aj na našom blogu.

helpdesk@websupport.sk
+421 2 20 60 80 80